ניהול מוניטין: האפשרות שלכם להדחיק אזכורים שליליים ברשת

מאת: אתי דהאן

עולם האינטרנט ומנוע החיפוש של גוגל בהחלט עושים טוב לכולם, במיוחד למיליארדי עסקים ברחבי העולם המנצלים את מנוע החיפוש לקדם מוצרים ושירותים שונים. אך מנגד, ביקורת שלילית, כתבה פוגענית או סתם רכילות מיותרת יכולים לפגוע בשמו הטוב של עסק וממש לגרום לקריסתו. מסתבר שיש לכך פתרון, הכירו את שירות ניהול מוניטין באינטרנט.

אתם בטח מכירים את זה. אם תרצו לעבוד עם אדם או חברה מסוימת, הדבר הראשון שתעשו הוא לפנות למנוע החיפוש של גוגלֿ להקליד את השם במנוע החיפוש ופשוט לחפש מידע. כן, כולם עושים את זה וזה בכלל לא סוד. ככל שנראה תוצאות חיפוש חיוביות יותר, כך גם הצורך לעשות עסקים עם אותו אדם יגבר ולמעשה נוצר אמון מסוים, במיוחד אם נראה סקירות חיוביות או כתבות עיתונאיות מפוצצות על אותה חברה או אדם.

אגב, זה יכול להיות עורך דין שקיבלנו עליו המלצה וברצוננו לחפש עליו מידע או ביקורת, זו יכולה להיות מכללה שברצוננו ללמוד בה, יועץ עסקי לעסק, חברה שנרצה לעבוד בה וכו׳. למעשה, נהיה הרגל כזה, לפנות למנוע החיפוש של גוגל כדי לקבל מידע או ביקורת על כל מה שנרצה.

ההשפעה של מידע שלילי בתוצאות החיפוש של גוגל

כל עוד התוצאות הנגלות במנוע החיפוש של גוגל הן חיוביות, אין לנו כלל מה לדאוג. הרי הלקוח המתעניין באופן טבעי יגיע לאתר של העסק, לרשתות החברתיות או לכתבה עיתונאית שרכשנו (שטח פרסום) או שחברת יח״צ עשתה. אבל, אם קיים מידע שלילי ברשת, העסק יכול לחוות פגיעה ממשית, הרי כמו שאמרנו, גולשים יגיעו למידע השלילי והאמון יפגע באופן משמעותי. האזכורים השליליים יכולים להיות מיני רבים כמו סקירה חדשותית שלילית, ביקורת לא טובה של גולש, פורטלים שכתבו מידע שלילי, פורומים בהם עלה מידע שלילי של לקוח מאוכזב וכך הלאה. למעשה, התוצאה של המידע השלילי היא הרסנית לגמרי.

 

הכירו את שירות ניהול מוניטין בגוגל

הפתרון להעלמת אזכורים שליליים הוא ביצוע ניהול מוניטין, הנחשב לשירות וותיק ומוכר הניתן לרוב על ידי חברות לקידום אתרים, מקדמי אתרים פרטיים או חברות ייעודיות העוסקות בניהול מוניטין. המטרה של שירות כזה הוא לדחוק את האזכורים השליליים לדפים האחרונים בגוגל, הרי לרוב (כ- 90) מהגולשים בגוגל מחפשים מידע בדף הראשון של תוצאות החיפוש ורק 10% יעברו לדף השני ומעטים מאוד לדף השלישי והרביעי.

תכל׳ס, איך מבצעים ניהול מוניטין?

ראשית, נציין שהמטרה של ניהול מוניטין ברשת היא לדחוק את האזכורים השליליים לדפים האחוריים, ולא למחוק אותם לגמרי. חשוב להבין שקשה מאוד למחוק מידע מתוצאות החיפוש של גוגל. גם אם פונים לגוגל בבקשה להסיר תכנים שליליים, הסיכוי שמישהו יסיר אותם נמוך מאוד ואפילו אפסי.

את פעולת ניהול המוניטין מבצעים על ידי הזנת תכנים חיוביים במנועי החיפוש של גוגל, על מנת לדחוק את האזכורים השליליים לאחור. חברה המנהלת פרויקטים של ניהול מוניטין מזמינה כתבות תוכן מחברות המספקות שירותי כתיבת תוכן שיווקי, שאלה יכולות להיות כתבות עיתונאיות או כתבות תדמיתיות. לאחר מכן החברה מעלה את הכתבות לאתרים שונים כמו אתרי חדשות, פורטלים מובילים או אתרי תוכן. ככל שתהיינה יותר כתבות, כך הסיכוי לדחוק את המידע השלילי גבוה יותר.

תוך כמה זמן האזכורים השליליים ייעלמו להם בדפים האחוריים?

זה תלוי. כדי לקנות את אמונו של גוגל, יש לבצע פעולות חוקיות ובהתאם לכללי האתיקה, כלומר על החברה המבצעת ניהול מוניטין לייצר תוכן איכותי ולגרום לגוגל להבין שכדאי לה לקדם את התוכן החדש (החיובי) לפני הישן (השלילי). זו הסיבה שהתכנים החדשים והחיוביים חייבים להיות איכותיים ובמקביל להתפרסם באתרי תוכן מובילים המדורגים גבוה מבחינת גוגל.

מבחינת זמן, חשוב לדעת שמדובר בתהליך. זה לא ׳זבנג׳ וגמרנו, אלא תהליך שנועד לרכוש את אמונו של גוגל או יותר נכון את האלגוריתם. דבר נוסף שיכול להשפיע על התהליך והזמן הוא היכן הכתבה השלילית התפרסמה. אם לדוגמה היא התפרסמה באתר חזק כמו ״גלובס״, ״דה מרקר״, ״חדשות 12״ וכו׳, שאלה אתרים חזקים התהליך יהיה ארוך יותר.

לסיכום, שירות ניהול מוניטין הוא דרך נהדרת לדחוק אזכורים שליליים ברשת, ולכן דעו שגם אם השם שלכם או העסק משום מה קיבל סקירה שלילית או ביקורת פוגענית, תמיד יש מה לעשות. העבודה אומנם לוקחת מעט זמן, הרי עלינו לייצר תוכן חיובי חדש שיזכה באמונו של מנוע החיפוש של גוגל, אך זה בהחלט משתלם לאורך זמן.

הכותבת היא אתי דהאן, מומחית לכתיבה אסטרטגית שיווקית והבעלים של אתר wewrite המספק שירותי כתיבת תוכן שיווקי-עיתונאי לניהול מוניטין.

תוכן עניינים

קטגוריות
הפופולריים ביותר