מה הקשר בין רשתות חברתיות ל-SEO?

קשר בין רשתות חברתיות ל SEO

מה הקשר בין רשתות חברתיות ל-SEO?

מה הקשר בין רשתות חברתיות ל-SEO

מעל ל-200 פרמטרים מסייעים למנוע החיפוש של גוגל לשקלל מיקומים בתוצאות החיפוש. אחד הפרמטרים שמקבל מעט מאוד קרדיט ביחס לכוח שלו הוא "סיגנלים חברתיים", המתייחס לאינדיקציות שגוגל מקבל מרשתות חברתיות. מה הופך את פייסבוק ואינסטגרם לכל כך חשובות להתקדמות בתוצאות החיפוש? אירחנו את מנכ"ל חברת Digital Solutions, עוזי שבת, למאמר על הקשר בין רשתות חברתיות לקידום אורגני בגוגל (SEO).

מעל הכל - Traffic

פרמטר התנועה לאתר הוא אחד החזקים בעולם ה-SEO, בטופ 5 בוודאות אם שואלים את רוב מקדמי האתרים ברחבי העולם. פרמטר זה מתחלק לגורמים נוספים המשפיעים על איכות התנועה שקיבלנו לאתר, הרי איכות > כמות. אני מדבר כמובן על מה שקורה לאחר שכבר נרשמה התנועה לאתר: אחוזי נטישה (Bounce Rate), זמן שהייה בעמוד, כמות עמודים בממוצע לביקור, כמות תוכן אליה נחשף הגולש, אינטראקציה בעמודים כמו לחיצות וניווט ועוד. למה התחלתי דווקא בתנועה לאתר? כי רשתות חברתיות הן קודם כל מקור נהדר לניתוב תנועה לאתר. Social Media מאפשר לנו לנהל מערכת יחסית דו כיוונית עם הגולש: אנחנו מפרסמים והוא מגיב, הוא מתייג ואנחנו מודים, ככה זה עובד כבר שנים ונראה כי המגמה רק תלך ותתחזק. אם כך, קידום ברשתות חברתיות מאפשר לנו לייצר מערכת יחסים ואתר מספק לנו "בית חם" וסביבה נוחה להציג את השירותים והמוצרים שלנו ובכלל לתת לגולש ערכים מוספים וחוויית משתמש מתקדמת יותר מרשתות חברתיות.

שם המשחק - Engagement

האסטרטגיה השיווקית שלנו צריכה לכלול תכנים שמייצרים מעורבות עם קהל היעד. במידה ונצליח לייצר מעורבות, נוכל להפנות את הגולש לאתר להמשך קריאה והעמקה בנושאים ספציפיים. תנועה מתוצאות החיפוש נספרת כתנועה לכל דבר, אם כי מנוע החיפוש מעדיף כניסות של גולשים מתוצאות החיפוש, ככה הוא יכול להבין את הקשר העמוד אליו נכנס הגולש בהתאם לחיפוש שהוא ביצע בגוגל.

מה זה סיגנלים חברתיים?

אחרי שהבנו שרשתות חברתיות למעשה מסייעות בחיזוק שם המותג ותורמות למערכת היחסים בין הגולשים לעסק, הגיע הזמן לדבר קצת על סיגנלים חברתיים. כאשר גולש מבצע "לייק" או "Share" למאמר באתר באמצעות תוסף, גוגל מקבל אינדיקציה חזקה כי משהו מעניין קורה בעמוד. הזיהוי הזה של יצירת באז ברשת באמצעות שיתוף למשל, מאותת לגוגל כ"סיגנל חברתי" (Social Signals) וזה גבירותיי ורבותיי – פרמטר SEO עם כוח מכובד ביותר.

איך משפרים את הפרמטר גם באתר שלנו

ההיגיון אומר כי כשגולשים אוהבים תוכן מסוים ויש לו אופי ויראלי, הפעולה המתבקשת היא הפצה שלו, בדרך כלשהי. ניתן להפיץ אותו בפייסבוק, במיילים, בוואטסאפ ובמגוון דרכים נוספות. השאיפה היא ליצור תכנים וויראליים, מגוונים ואם ניתן גם לעודד אינטראקציה באמצעות פופאפים, סקרים, משחקים אינטראקטיביים (שיק או שוק של 'מאקו' למשל) ועוד.

איך משלבים את הרשתות החברתיות כחלק מפעילות שוטפת?

בשביל לענות על השאלה הזו, נצטרך לחזור קצת אחורה. קידום אורגני באתרים מתאפשר בעיקר בסביבת בלוג / מאמרים / כל שם שתבחרו. מדובר באזור באתר שמרכז בתוכו את כל הפוסטים שנכתבו, עם חלוקה לקטגוריות לרוב. כל פוסט שאנו יוצרים לבלוג, מומלץ להפיץ ברשתות החברתיות בצירוף טיזר קצר וויראלי שיגרום לגולשים ללחוץ על הפוסט בפייסבוק למשל ולעבור לאתר להמשך קריאה. כך אנו משתמשים במדיות החברתיות ל"גירוי" הגולשים בכדי לנתב אותם לסביבה נוחה (האתר) בה היכולות שלנו להרשים ולעניין אותו הרבה יותר רחבות.

לסיכום: אל תוותרו על רשתות חברתיות, אמצו אותן ואת ההפצות בהן כהרגל קידום לכל דבר. הטמיעו באתר שלכם מגוון תוספים לעידוד סיגנלים חברתיים וכמובן הדבר הכי חשוב – צרו תכנים מעניינים וויראליים שיעשו באז ברשת ויתפשטו במהירות

תוכן עניינים

קטגוריות
הפופולריים ביותר